Російський ударний дрон наблизився на критичну відстань до Рівненської АЕС: деталі

Росія створює небезпеку для атомних станцій в Україні.

Росія продовжує енергетичний терор в Україні та створює небезпеки атомним станціям. Один з російських безпілотників ударного типу наблизився на критичну відстань до Рівненської АЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву НАЕК "Енергоатом".

Офіційний канал НАЕК "Енергоатом" повідомив про нові загрози безпеці атомних електростанцій України. За їх даними, 25 вересня російський безпілотник наблизився на небезпечну відстань до АЕС у Рівненській області.

"Вночі 25 вересня зафіксовано черговий проліт ударного безпілотного апарату на критично низькій висоті недалеко від промислового майданчику Рівненської АЕС", - йдеться в заяві "Енергоатома".

Енергетична компанія вказує, що такі дії армії РФ несуть ядерну загрозу, а про кожен подібний випадок "Енергоатом" інформує установи, щоб фіксувати енергетичний терор, який здійснює Росія проти України.

"Вчергове російські війська несуть загрозу ядерній безпеці українських АЕС. Про кожен такий факт Енергоатом інформує відповідні установи, адже ніхто не має права порушувати принципи ядерної та радіаційної безпеки. Енергетичний терор – одна із ворожих тактик ведення війни. Однак він має бути якнайшвидше припинений", - повідомила енергетична компанія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський заявив про використання Росією супутників Китаю за допомогою яких вони готуються атакувати атомні станції. На такі слова президента України відреагували в Китаї.

Також "Коментарі" писали про те, як у США відповіли на інформацію, що Китай виготовляє для Росії секретні бойові безпілотники.