Російський пропагандист Михалков висловився щодо української мови, яка породжує ненависть до росіян

Російський кінорежисер Микита Михалков, розповів, чому, на його думку, українська мова – це образ русофобії.

Кінорежисер з Росії Микита Міхалков зробив чергову заяву щодо України та мовного питання. Росіянин звинувачує українську мову у ненависті до свого народу.

Слова російського актора та кінорежисера були опубліковані на власній сторінці у Twitter українського активіста та волонтера Сергія Стерненка. Також росіянин стверджує, що викладання українською мовою - це вибухова суміш у історичному зрізі.

Ураїнська мова стала образом руссофобії… тобто словосполучення, які ми чуємо в українській транскрипції та вимові, вони для нас, і для світу, і для них самих (українців) є формулюванням ненавести до Росії. Я дуже злякався, якщо предмети викладатимуться українською мовою – це катастрофа, це абсолютно закладена міна на всю історію. – розповів Михалков.

Сам же Сергій Стерненко прокоментував вислови Михалкова так:

Це війна Росії проти нашої ідентичності. Проти нашої мови. Проти нас як українців. І так, таке заявлення Михалкова цілком вкладається в загальну концепцію геноциду, який вчиняють росіяни. - підписав публікацію Стерненко.


Це не перша заява одіозного росіянина. Михалков підтримує анексію Криму та повномасштабне вторгнення на території України. Вважає українські революції військовими переворотами, а саму країну прирівнює до фашистської Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" писав, що за думкою політтехнолога Стерненка в майбутньому буде ще одним політиком, адже колишній член партії "Правий сектор" постійно з'являється у політичній площині.

Також ми згадували, що українська мова була визнана однією з найпопулярніших у світі.