Російський флот залишився за бортом: у ВМС ЗСУ зробили нову обнадійливу заяву

У ВМС ЗСУ заявили, що російський флот уже не може вплинути на перебіг бойових дій в Україні

Російський флот втратив можливості впливати на перебіг бойових дій в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив речник Військово-морського флоту ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Спікер зазначив, що професійніше щодо того, що сталося з російським флотом, можуть дати відповідь представники української розвідки.

"Я можу зазначити, що який би там не був ступінь готовності та кількість одиниць, – вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може. Навіть незважаючи на те, що деякі одиниці (росіяни) могли б перекинути внутрішніми водами, вони цього робити не будуть, тому що не можуть впоратися навіть з тими одиницями, які в них залишаються в Чорноморському морі, в Чорноморському флоті, який фактично паралізований у азово-чорноморському регіоні. Щодо інших акваторій, як, наприклад, Середземномор'я, звідти сюди вони так само не можуть потрапити", – зазначив військовий.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ворог завів у пункти базування у Чорному морі 14 кораблів, втім, на бойовому чергуванні все ще перебувають ворожі ракетоносії. Крім того, флот РФ присутній в акваторії Середземного моря, а в Азовському морі кораблів немає. Слід пам'ятати, що ситуація може змінитися лише за кілька годин. Саме стільки часу потрібно окупантам, щоб вивести на бойове чергування споряджений ракетоносій. Скільки кораблів РФ на чергуванні у морях повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін знову лякає Європу: до чого РФ підготувала флот.