Російські терористи визнали удар по "Охматдиту": що кажуть

Російські нелюди кажуть, що у лікарні проходила якась нарада

Російські окупанти пишуть, що удар по дитячій лікарні Охмадіт був пов'язаний з тим, що там проходила нарада, пише у Фейсбуці військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

"Тобто вони відкрито визнають, що удар по дитячій лікарні був цілеспрямованим і виправдовують це якоюсь "нарадою"! Серйозно?" - зазначає експерт.

Коваленко нагадав, що два тижні тому було завдано удару по Харкову бомбами, що планують, і тоді російські пабліки так само відкрито заявляли, що метою був госпіталь.

"Шпиталь – захищений Женевською конвенцією, яка декламує, що: "Шпиталі та медичний персонал у зонах воєнних дій мають бути захищені від нападів"! Росіяни не соромляться говорити відкрито те, що вони навмисне завдають ударів по цивільних об'єктах, які знаходяться під захистом Женевської конвенції! Але, хіба це відбувається вперше за третій рік війни? - Заявив експерт.

Він закликав згадати пологовий будинок у Маріуполі, драмтеатр у Маріуполі з величезним написом "ДІТИ!", десятки, сотні, тисячі, десятки тисяч інших цивільних об'єктів, які стиралися окупантами з лиця землі.

"Тут закликають зібрати Радбез ООН. Так, для галочки не заважало б, а за фактом – безрезультативне дійство, аморфного та безхребетного організму ООН. Особливо у протистоянні маніякам. І з ким говорити про світ, у цій кліці божевільних маніяків, що бреше на кожному кроці і з шаленством вбивають українців?" – каже Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит", де проходять лікування тяжкохворі діти.