Російські окупанти готують провокації у Запорізькій області, - Іван Федоров

Окупанти активізувалися напередодні 23-24 лютого

Російські окупанти залякують місцевих жителів у Запорізькій області – у селах Мелітопольського району, прилеглих до Молочного лиману, вони наполегливо пропонують місцевим жителям евакуюватись чи шукати бомбосховища. Про цю нову хвилю залякування та шантажу з боку рашистів повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передають "Коментарі".

"Загарбники звикли діяти за "донецьким сценарієм": або лякати жителів "злими Збройними силами України", щоб люди не очікували на повернення України, або гірше - влаштовують провокації, щоб потім звинуватити ЗСУ, - написав у Telegram Іван Федоров.

Мер Мелітополя закликав не піддаватися на провокації окупантів:

"Вкотре звертаюся до місцевих жителів - не слухайте пропаганди від окупантів. Поки наші Сили оборони б'ють виключно по ворогові, мета рашистів - будь-якими способами захопити якнайбільше землі".

Нагадаємо, що, на думку експертів, Росія не має наразі наступального потенціалу . На цьому тлі Путін знову заговорив про ядерну зброю , а Пригожин відновив набір ув'язнених до лав ПВК "Вагнер".

Можливих провокацій від Росії очікують на "День Червоної армії та флоту" – 23 лютого та річницю вторгнення в Україну – 24 лютого.

Низкою експертів Мелітополь називається ключовим містом для можливого контрнаступу України при звільненні півдня країни та Криму, оскільки володіння ним розрізає так званий суходільний коридор із РФ до Криму. Тут же була розташована штаб-квартира окупаційної адміністрації, створеної рашистами в Запорізькій області.

В Україні продовжується формування "Гвардії наступу" , завдання якої - звільнення захоплених територій та закріплення кордону 1991 року. До її лав планують набрати близько 30 тисяч людей, які становитимуть вісім штурмових бригад. Кількість цього штурмового з'єднання експерти прирівнюють до загальновійськової армії.