Російська армія пішла у великий наступ і дійшла до оборонної лінії ЗСУ: що дізналися у BILD

Російська армія перейшла в новий наступ на Сході України

В останніх числах грудня і по сьогодні окупанти з РФ припинили свої штурмові і наступальні дії в східних регіонах України. Але тепер росіяни знову почали наступ. Про це повідомляють журналісти німецького видання BILD.

Загарбницькі війська розпочали наступальні дії на лінії фронту біля Авдіївки та Бахмуту з новою силою. Юліан Ріпке повідомляє, що російські військові знову йдуть в атаки на місцеві населені пункти. Коли була заметіль, загарбники одною колоною техніки з танків і БМП пішли на Авдіївку з напрямку північного сходу від Красногорівки. Вороги зупинились неподалік Авдіївського кар'єру і стоять впритул до оборонних ліній ЗСУ.

"Під Бахмутом ЗС РФ використовують зруйноване місто як вихідну точку для просування на захід на позиції ЗСУ. Днями в наступ там перейшли російські танки і БМП. Незважаючи на кілька рівнів протидронного захисту, російську бронетехніку знищили українські безпілотники-камікадзе, атака була відбита", — повідомляють журналісти Bild.

Також експерти зазначають, що зараз ще невідомо, до чого привів наступ під Авдіївкою і чого вдалось домогтись російським солдатам . Але недавня атака з напрямку північного сходу стала "відносно новим" рубежем штурму.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський розповів, що буде, якщо допомога для України й надалі затримуватиметься. Україна звертається до партнерів та союзників із закликом перестати експериментувати із затягуванням щодо допомоги. Це може призвести до кризи і не лише в Україні. Таку заяву, перебуваючи з офіційним візитом у Давосі, зробив президент України Володимир Зеленський.