Росіяни змінили характеристики "шахедів": на що тепер здатні російські дрони

Російські безпілотники стали більш маневрові, здатні літати швидше та на вищій висоті.

Гвардієць 5-ї Слобожанської бригади Андрій на позивний Бур розповів, що спочатку російські безпілотники "шахед" були повільні та літали на низькій висоті, однак тепер Росія модернізувала дрони та змінила їх характеристики.

За словами українського військового, російські дрони стали літати на вищій висоті та з більшою швидкістю, що вимагає від українських сил постійної адаптації до змін характеристик безпілотників РФ.

"Спочатку "шахеди" були не дуже маневрові. Вони були повільні та літали на низькій висоті, а зараз ворог розвивається, зараз реактивні "шахеди" є, вони летять швидше, і вони летять на більшій висоті. Але ми встигаємо, ми працюємо. Ми їх збиваємо, і яка б у них швидкість не була, для того наш підрозділ створений, щоб вражати всі їхні цілі", - розповідає Андрій.

За словами гвардійця, українські військові адаптуються до нових моделей дронів РФ та мають новітні розробки, які можуть стати "сюрпризом" для росіян. Андрій не розкриває військові таємниці, однак описав роботу мобільних вогневих груп, які збивають російські безпілотники.

"Це лазерний прожектор, який один з членів екіпажу допомагає кулеметнику, підсвічує для виявлення "шахеда" на звук, з якої сторони летить "шахед", в сторону звука ми наводимо лазер, виявляємо в небі "шахеда" лазером. Де вже потім кулеметник в сторону лазера бачить, наводить приціл", - сказав військовий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Африці знайшли російський безпілотник.

Також "Коментарі" писали, що російський диктатор через страх перед українськими дронами зніс свою улюблену дачу.