Росіяни заявили про "знищення" Patriot: що кажуть у ЗСУ

Patriot було пошкоджено у ході протиповітряного бою проти групи російських балістичних ракет

Російська Федерація заявила про нібито знищення дивізіону системи Patriot у Дніпропетровській області, проте ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків начальника управління комунікацій Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, російські війська лише пошкодили кілька одиниць техніки, але не знищили їх. Підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні.

"Це війна, і під час бойових дій пошкодження можуть отримувати не тільки люди, але й техніка", – зазначив Ігнат. Він додав, що в той самий день система Patriot вела протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет, частину з яких вдалося перехопити.

Ігнат також наголосив на зміні тактики застосування російської авіації, що використовує різні методи розвідки — від супутникових даних і розвідувальних дронів до агентурної інформації. Російська армія активно використовує ракети "Іскандер", маючи інформацію про можливе місцезнаходження українських систем ППО, але успішне виконання бойових завдань підрозділами ППО ЗСУ свідчить про ефективність їхньої роботи.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, без чого Україна не зможе перемогти у війні. Президент України Володимир Зеленський під час чергових візитів до США та Європи озвучив, що потрібно Україні, щоб перемогти у війни. У виданні Politico проаналізували, чи може Україна розраховувати на вагому підтримку від європейських партнерів. Також які шанси отримати допомога за п'ятьма запитами Володимира Зеленського в Європі за оцінкою видання Politico.