Росіяни вигадали новий спосіб уповільнити просування ЗСУ: подробиці від ISW

Російські війська розпочали повторне мінування раніше розмінованих територій, щоб порушити логістику ЗСУ

Російські загарбники активізують мінні роботи на Запорізькому напрямку, щоб порушити логістику ЗСУ та сповільнити просування українських сил на заході області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

"Російські воїнкори стверджують, що російські війська почали повторне мінування раніше розмінованих територій на лінії Роботино-Вербове. Військори стверджують, що останніми днями інтенсивні російські зусилля щодо мінування та розмінування порушили рух важких українських вантажів та обладнання в цих районах", - зазначають.

Також, за твердженням аналітиків, російські війська активізували тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути оборону України та розділити зусилля ЗСУ.

"Прес-секретар Таврійської групи військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська намагаються зафіксувати українські сили на авдіївському та мар'їнському напрямках і не дати їм перекинути резерви на запорізький напрямок", - зазначають у ISW.

Аналітики зазначають, що на військові операції на фронті почало впливати погіршення погодних умов.

"Російські воїнкори стверджують, що погіршення погодних умов на Бахмутському та Запорізькому напрямках впливає на українські наступальні операції, а також на російську повітряну розвідку", - зазначили аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи відвернеться головний союзник від України – від чого залежатиме допомога США.