Росіяни вдарили посеред дня по супермаркету в Костянтинівці і придумали цинічне виправдання

Росія завдала удару по супермаркету в Костянтинівці, є загиблі і багато поранених

У п’ятницю, 9 серпня, терористична Росія завдала удару по супермаркету у Костянтинівці Донецької області, у якому, зазвичай, є багато відвідувачів.

"Росіяни обстріляли місто зі ствольної артилерії, влучили у супермаркет. Це черговий цілеспрямований удар по місцю скупчення людей, черговий акт терору від росіян", - повідомив голова Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Згодом він повідомив, що станом на зараз відомо про двох загиблих та 17 поранених.

Разом з тим місцеві ЗМІ повідомляють про те, що було пряме влучання у магазин "Екомаркет", через що виникла пожежа.

На удар по супермаркету із людьми відреагував голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Удар по супермаркету в Костянтинівці - черговий терор росіян. Війна з цивільними - це все, що вони вміють. Росія має відчути сповна розплату за все, що вона робить", - написав він у Телеграмі.

Разом з тим, журналіст Денис Казанський відзначив, що російська пропаганда уже почала розносити брехню про те, що в супермаркеті у Костянтинівці ховали військову техніку, боєприпаси та НАТІвських найманців. При цьому журналіст відзначив, що нещодавно сам відвідував цей супермаркет і навіть продемонстрував фото, які чітко вказують, що росіяни вкотре цинічно брешуть.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ розпочали операцію у Курській області, яка стала несподіванкою для російських військових. Ймовірно, удари по цивільних об’єктах, є їх безсилою відповіддю на все те, що почалося відбуватися на їх територіях, які вони втрачають кожного дня.

На тлі подій в Курській області українці навітьзапропонували росіянам нові умови миру.