Росіяни розділили угруповання ЗСУ на два плацдарми: що відбувається на Куп’янському напрямку

Росіяни намагаються прорватися і закріпитися за річкою Оскіл, щоб витіснити ЗСУ.

Депутат Харківської міської ради Богдан Ткачук повідомив, що російські окупаційні сили зуміли розділити українське військове угруповання на два плацдарми в напрямку річки Оскіл. Він також зазначив, що ситуація на Куп'янському напрямку залишається дуже складною та нестабільною.

За його словами, російські війська намагаються просунутися до річки Оскіл, хоча зазнають значних втрат. Ткачук розповів, що днями відбувся механізований штурм росіян, який також завершився їхнім відступом після втрат, але окупанти продовжують робити нові спроби прориву.

Російські війська намагаються закріпитися на східному березі річки, оскільки всі мости зруйновані, а залишилися лише дамби та тимчасові переправи. Після підняття рівня води через дощі, окупанти намагаються прорватися через ці переправи, щоб штурмувати українські позиції та відкинути сили оборони на західний берег річки. Ткачук озвучив ці деталі під час інтерв'ю на телеканалі Еспресо.

"Росіяни вже розсікли по факту наше угруповання на два плацдарми, бо те, що залишилося до річки Оскіл дійти, вони намагаються, зазнають втрат. Вчора, здається, у них був штурм механізований, вони зазнали втрат, відступили, але продовжують ці накати робити різними способами. Намагалися прорватися до переправи через річку Оскіл, бо мости там усі зірвані, там просто стоять дамби насипні, труби, дамби. Вода піднялась, бо дощі пройшли, і вони намагаються туди прорватися і закріпитися, скажімо, на східному березі й далі наші плацдарми штурмувати, вибивати нас на західний берег", - зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на окупованих територіях назріває колапс