Росіяни придумали, як захистити свої нафтобази від дронів: у чому полягає хитрість

Росіяни також похвалилися нібито спеціальною нейромережею, що дозволяє збільшити дальність виявлення безпілотників

У Росії вже зрозуміли, що удари безпілотників по нафтобазах не припиняться і тому створили бронепанелі для захисту нафтобаз та інших об'єктів. Російські виробники заявили, що в ході випробувань панель витримала влучення 9×19 мм набоїв 7Н21 і також уламків гранати Ф-1, яку підірвали на відстані близько півметра. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Defense Express.

"Російські пропагандистські ЗМІ нещодавно повідомили, що їхня корпорація "Ростех" провела перші випробування бронепанелей для захисту об'єктів критичної інфраструктури (нафтобаз, газосховищ, складів з боєприпасами тощо) від атак ударних безпілотних літальних апаратів", - йдеться в матеріалі.

Там також зазначається, що цю бронеплиту розробили у "НДІ Сталі", що входить до складу концерну "Калашников".

У відомстві країни-агресора заявили, що ці бронепанелі виготовлені з різних металів та маса квадратного метра "менше 30 кілограмів". Також там додали, що вони гарантують захист "практично від будь-якого пістолета" і можуть стримувати вражаючі елементи ручних гранат РГД-5, РГН, РГО і не тільки. Головна мета створення таких бронепліт – захист "особливо важливих об'єктів у тому числі від атак FPV-дронів".

Крім того, видання зазначило, що росіяни заявили про створення спеціальної нейромережі, яка "дозволяє відразу на 40% збільшити дальність виявлення безпілотників за допомогою оптичних засобів".

"Технології комп'ютерного зору та штучного інтелекту здатні виявити літальний апарат завчасно, класифікувати його і у разі виявлення загрози повідомити оператора для подальшого застосування заходів щодо придушення БПЛА. Нейросеть також дозволяє перевести систему протидії дронам у повністю автоматичний режим роботи", - цитує Defense Express російське .

Читайте також на порталі "Коментарі" - у РФ вибухи на нафтобазі: партизани провели там розвідку.