Росіяни окупували село біля Покровська

Ворог також просунувся біля Новогродівки

Російські окупаційні війська продовжують здійснювати тиск на Сили оборони України на Донеччині. Як повідомляє аналітичний проєкт DeepState, російські військові окупували ще один населений пункт в Донецькій області — село Маринівка, що розташоване в Новогродівській громаді Покровського району.

"Ворог окупував Маринівку та просунувся біля Новогродівки", — йдеться у повідомленні.

За даними Генерального штабу ЗСУ, від початку доби на фронті відбулося 68 бойових зіткнень. Окупанти активно атакують на Покровському та Курахівському напрямках.

На Покровському напрямку російські війська здійснили 13 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Миролюбівка, Новоторецьке, Миколаївка, Лисівка та Селидове. Сили оборони України стримують натиск противника та відбили 11 атак, тоді як два бої ще продовжуються.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ситуація під Покровськом може кардинально змінитися. Спектр усіх засобів, які Сили оборони України приготували російським окупантам, "змінять ситуацію цілком і кардинально", зокрема на Покровському напрямку. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив командир 425-го окремого штурмового батальйону "Скеля" майор Юрій Гаркавий.

Військовий зазначив, якщо раніше ворог посиленого і впевненого просувався вперед, наближаючись до Покровська, то тепер такого поступу практично не відбувається. Дій Збройних сил України дають свої плоди.

За його словами, нашим бійцям вдається повертати під свій контроль не лише вулиці, а й населені пункти, щоправда, невеликі. На сьогодні, Новогродівка, Миколаївка – це там, де ворог намагається інтенсивно діяти, ЗСУ йому збивають потенціал та просуваються.