Росіяни обрали ціль на Запорізькому напрямку: чи може бути прорив фронту

Дії ворога на Запорізькому напрямку можуть бути зондуючими

Директор компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив про посилення бойових дій у районі Вугледара на Запорізькому напрямку. Про це він, зокрема, сказав в ефірі телеканалу Еспресо.

За його словами, наразі спостерігається кілька напрямків, де ворог намагається прорвати українську оборону. Якщо поглянути на зведення від DeepState та Генштабу ЗСУ, видно, що противник активізувався біля Часового Яру, на Лиманському напрямку, а також намагається діяти від захопленого Вугледара. Зокрема, каже Згурець, є два основні напрямки: у бік Курахового та на захід — у бік Золотої Ниви. Зараз на Запорізькому напрямку, де Вугледар є стратегічним вузлом для Донбаського та Запорізького фронтів, бойові дії значно активізувалися.

Експерт підкреслив, що наразі бракує інформації для стверджень про серйозне просування ворога на Запорізькому фронті. Однак згадуються населені пункти, де ймовірно можуть виникнути передумови для просування противника в напрямку Великої Новосілки.

"Пам'ятаємо, що в Курську область перекидали значну кількість сил загарбника з Запорізького напрямку, тому дії ворога можуть бути зондуючими. Наразі на поточний момент важко зробити висновки, що саме відбувається, і чи дійсно там паралельно противник накопичує сили. Повторю, що захоплення Великої Новосілки для противника може бути наступною ціллю", - підсумував Сергій Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Запоріжжя має важливе значення для російських окупантів через його стратегічне та логістичне розташування. Ворог підготував понад 5 тисяч нових солдатів для атаки в районі Роботиного, проте українські Сили оборони бачать ці маневри та завдають ударів на відстані.