Росіяни не полишають спроб відбити втрачені позиції: де атакують ЗСУ

Окупанти не полишають спроб відбити Вовчанський агрегатний завод

Ситуація на Вовчанському агрегатному заводі залишається напруженою. Втрата цього промислового об’єкта стала значним ударом для російських окупантів, через що вони намагаються застосувати всі можливі види озброєння, зокрема важкі вогнеметні системи та керовані авіаційні бомби (КАБи). Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан у коментарі для 24 Каналу розповів, як російські війська намагаються повернути контроль над заводом.

За його словами, Вовчанський агрегатний завод є великою промисловою зоною, яка має систему укріплень та підземні сховища. За умови належного постачання, росіяни могли б довго утримувати цей об'єкт. Експерт відзначив, що загарбники сподівалися, що після зачистки заводу українськими штурмовими підрозділами Головного управління розвідки, українські сили відійдуть. Однак, під час закріплення основних українських військ, російські війська кинули всі сили, не шкодуючи техніки та піхоти, аби спробувати відбити завод.

"Залучили бойові броньовані машини, обліплені російською піхотою, з "наскоку" намагалися прорватися та відбити Вовчанський агрегатний завод. Спробували застосувати резерви. Їм цього не вдалося", - говорить Кузан.

Росіяни не здійснювали подібних спроб раніше, оскільки були впевнені, що їхні підрозділи у Вовчанську надійно закріпилися та не потребують додаткового сухопутного коридору для стримування українських резервів.

Як повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев, після того як українські сили ГУР зачистили завод від російських військових, цей об’єкт став основною ціллю для російських окупаційних військ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства.