Росіяни націлились ще на одне українське місто: військові зі всіх сил тримають оборону

Росіяни хочуть захопити не тільки Вугледар, а і Селидове

Російські війська зосереджують значні сили на Курахівському та Вугледарському напрямках, повідомив в ефірі Freedom Сергій Братчук, речник Української добровольчої армії "Південь".

За його словами, росіяни активно наступають на Курахівському напрямку, також під загрозою залишається Вугледар. Окрім того, підкреслює він, під прицілом опинилося місто Селидове.

Братчук відзначив, якщо противнику вдасться прорвати оборону в цих районах, можуть виникнути додаткові труднощі на напрямках Покровська та Торецька. При цьому військовий підкреслив, що оборона Селидового є ключовою, і українські військові спрямовують значну увагу на цей регіон. Братчук наголосив, що, попри складнощі, ворог не має легких умов для просування, оскільки тут діють досвідчені українські воїни, а місцевий рельєф та промислові зони створюють природні та штучні перепони для наступу.

"Максимально свою увагу ми звертаємо й на Селидове, як буде тут проходити оборона. У будь-якому разі, ми розуміємо, що і по Торецьку там теж не все так має бути легко у ворога. Тому що, по-перше, є наші досвідчені воїни. По-друге, там, скажімо так, і рельєф місцевості, і, відповідно, промислові зони — це ті природні та штучні перепони, які допоможуть зупиняти ворога”, - сказав Братчук.

Речник також зауважив, що інтенсивність бойових дій значною мірою залежить від ресурсів російських окупантів. На цей момент у них достатньо живої сили, проте можливі проблеми з боєприпасами. Знищення двох великих арсеналів у Тверській області, де зберігалися тисячі тонн ракетно-артилерійських боєприпасів, ймовірно, вплине на ситуацію на фронті, зокрема в районах Харкова, Куп'янська та на Курському напрямку.

Братчук підкреслив, що ситуація залишається динамічною, і давати точні прогнози складно. Проте є надія, що ефективні управлінські рішення, зокрема покращення координації між підрозділами, сприятимуть посиленню оборони в районах Покровська, Торецька, Часового Яру та Селидового. Російські війська намагаються тиснути на ці населені пункти через Вугледар з півдня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація у Вугледарі стрімко погіршується.