Росіяни мають план і грамотну тактику: військовий розкрив деталі щодо штурмів позицій

Росіяни підтягують резерви і проводять штурми, що може свідчити про те, що у них з’явився план

Російські загарбники продовжують інтенсивні штурмові дії на ключових напрямках фронту, проте українські війська ефективно відбивають атаки, повідомив в ефірі 24 каналу командир екіпажу БпЛА "Кара небесна" 4-ї бригади "Рубіж" Нацгвардії України Андрій Отченаш. При цьому він підкреслив, що ситуація на ділянці фронту, де тримає оборону його підрозділ, залишається напруженою.

За його словами, ворог активізував штурмові дії, застосовуючи значну кількість техніки та особового складу. Проте, українські оборонці знищили половину ворожої техніки та велику кількість піхоти.

"Водночас потрібно розуміти, якщо росіяни штурмують такими силами, то це не спроста. Вони мають якийсь план і продовжуватимуть нарощувати свої штурмові дії", - підкреслив військовий.

За його словами, хоча противник перекидає резерви і не припиняє наступальних дій, втрати росіян є надзвичайно високими порівняно з досягненнями. Зокрема, окупанти втрачають багато особового складу, а здобуті позиції або території не є значними.

Отченаш також звернув увагу на тактику ворога, який намагається спочатку нейтралізувати вогневі можливості українських флангів. Тобто, каже військовий, під час штурмів загарбники достатньо грамотно працюють щодо використання зброї. Вони, за словами військового, намагаються спочатку максимально затушити можливості вогневих дій наших флангових підрозділів.

"Після цього вже штурмують туди, куди вони планували, використовуючи при цьому і FPV-коптери, і скиди, і артилерію – абсолютно все, що в них є. А в них цього достатньо багато", - сказав командир.

Водночас, він підкреслив, що триває активна боротьба безпілотників з обох сторін, але перевага на боці українських операторів дронів, які демонструють вищу майстерність і досягають кращих результатів.

"Якість наших пілотів значно краща, що забезпечує високу результативність," – підсумував він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сили оборони можуть втратити три міста.