Росіяни готують обстріл України: стало відомо, скільки літаків вже споряджено

Росіяни готуються до чергового обстрілу України, споряджають стратегічні бомбардувальники

За даними OSINT-спільноти Tracking, російські окупанти спорядили ракети Х-101 на 8 стратегічних літаках Ту-95МС, які базуються на авіабазі "Оленья". Усього на цій базі знаходиться 10 таких літаків, тоді як ще 4 розташовані на аеродромі "Енгельс-2".

Напередодні експерти зафіксували переміщення літаків Ту-160, а також активність військово-транспортного Іл-76, який доставляє до РФ боєприпаси.

Аналітики зазначають, що цього разу переліт літаків із "Оленья" на "Енгельс-2", який зазвичай відбувається, не було зафіксовано. Це може свідчити про те, що всі Ту-95МС на базі "Оленья" вже споряджені ракетами Х-101, припустили експерти.

Офіційно підтверджено, що 8 літаків уже готові до використання з озброєнням.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що як заявив політолог Олексій Копитько, за місяць слід чекати на розвилку — або настане якась ясність і з'явиться основа для планування, або США зірвуться в кризу визнання результатів виборів. І тоді, вважає експерт, ще як мінімум три місяці усі світові хулігани зможуть творити абсолютно все, що завгодно. При цьому він зазначає, що щодо ситуації в Україні зараз розгортається так звана "війна сигналів". За його словами, їхній спільний посил полягає в тому, що Україна має змиритися з підморозкою по поточній лінії фронту в обмін на щось.

Він підкреслив, що у матеріальному світі картина така: українська армія з величезною працею та великою ціною, повільно відступаючи, завдає російській армії колосальних втрат. Але, наголошує експерт, за всіх поганих новин, за всіх очевидних жахів війни жодних підстав вимагати капітуляції України за збереження навіть поточних обсягів західної допомоги – неможна.