Росіяни готувались з літа: чого слід очікувати українцям від масованих ударів Росії

Росія накопичувала ракети та підготувалась до ударів по енергетиці України до зими.

26 серпня Росія відновила масовані удари по території України запустивши понад 200 ракет та безпілотників у комбінованій атаці намагаючись влучити в українські енергетичні об’єкти. Як вважає лейтенант та керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, основною метою Кремля, є спроба спричинити блекаут та розхитати українське суспільство.

Андрій Коваленко відреагував на нову атаку Росії, яка відбулась в ніч на 27 серпня та розповів про тактику Москви, яку вони готували з літа.

"Тактика ворога, яку він готував з літа - нарощувати удари по енергетиці України восени і до зими. Та інформаційно хитати суспільство", - вважає Коваленко.

Попри це, Андрій Коваленко наголошує, що Україна також має свої заходи та кроки, які можуть здивувати Росію.

"Україна ж має свою стратегію дій, лише частина з якої вже дещо здивувала Росію", - зазначив український лейтенант.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна передасть США список цілей на території Росії. Таким чином Київ планує натиснути на Байдена, щоб той змінив політику Білого дому та зняв усі обмеження для України на використання далекобійної зброї США. Очікується, що міністр оборони Рустем Умеров і радник президента Андрій Єрмак зустрінуться з адміністрацією Байдена наступного тижня, а Зеленський та президент США проведуть зустріч на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного місяця.

Також "Коментарі" писали про те, як у США відреагували на заклик Зеленського зняти обмеження на далекобійну зброю після масованого ракетного удару Росії.