Росіяни бачать, як "сильно Путін помилився": заява голови спецслужби Британії

Процес прийняття рішень президентом Володимиром Путіним виявився "помилковим"

Україна переламує ситуацію на війні проти виснажених російських сил. Як передає портал "Коментарі", про це пише ВВС, цитуючи витримки з майбутньої промови голови Центру урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) Джеремі Флемінга.

На думку Флемінга, незважаючи на ракетні удари по цілям по всій Україні у понеділок, Флемінг заявить, що у Москви закінчуються боєприпаси.

У спецслужбах Британії вважають, що процес ухвалення рішень президентом Володимиром Путіним виявився "помилковим". Крім того, йтиметься і про те, що витрати Росії на війну в Україні - як з точки зору втрати людей, так і з точки зору втрати техніки - є "приголомшливими", оскільки попередні досягнення зведені нанівець.

"Ми знаємо – і російські командири на місцях знають – що їхні боєприпаси закінчуються", - скаже Джеремі у своєму виступі на щорічній лекції з питань безпеки Королівського інституту Об'єднаних збройних сил.

Він буде стверджувати, що мобілізація ув'язнених і недосвідчених чоловіків "свідчить про відчайдушну ситуацію" - а також прямо критикувати президента Путіна як ізольованого і помилки, що допускається.

"За відсутності ефективних внутрішніх викликів його процес прийняття рішень виявився помилковим. Це стратегія високих ставок, яка призводить до стратегічних помилок у судженнях", - зазначить глава GCHQ.

Флемінг також стверджує, що російський народ зараз починає розуміти проблеми, спричинені тим, що він називає "війною вибору" Путіна.

"Вони (росіяни - ред.) бачать, наскільки сильно Путін помилився в оцінці ситуації, - скаже він. - Вони тікають від заклику, розуміючи, що більше не зможуть подорожувати. Вони знають, що їхній доступ до сучасних технологій та зовнішніх впливів буде різко обмежений".

Читайте також на порталі "Коментарі" - чого боїться Путін : ЗМІ дізналися, чому Нацгвардія у Москві в повній боєздатності.