Росія взялася за старе: знову краде українське зерно

Російські загарбники проводять традиційну для себе політику розграбування

Російські окупанти знову вивозять через кримські порти збіжжя, викрадене на територіях тимчасово окупованих регіонів півдня Україні. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише портал "Коментарі".

У Центрі спротиву наголосили, що на захоплених територіях України росіяни здійснюють типову для себе політику, займаючись, зокрема, грабежами та зароблянням грошей на війні.

Як відзначили у Центрі, у портах Криму зафіксовано незаконне вивезення зерна з півдня України до портів Сирії та Ірану.

Наголошується, що в інтересах окупантів перевезенням вкраденого в українських аграріїв збіжжя займаються суховантажі “Зафар” та “Матрос Кошка”.

За інформацією Центру національного спротиву, окупанти забирають зерно у місцевих фермерів за фіксованою ціною, яка суттєво нижча ринкової, після чого перепродають вже за ринковою ціною. Отриманні надприбутки росіяни кладуть собі в кишені. При цьому загарбники забороняють фермерам продавати власне зерно без їхнього дозволу.

У 2022 року на адресу окупантів неодноразову звучали звинувачення у незаконному заволодінні зерном на окупованих територіях правобережжя Херсонської області.

У Центрі закликали мешканців окупованих територій відслідковувати рух транспорту з українським зерном та повідомляти про це українське підпілля.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники змушують місцевих дітей прославляти війну. У початкових класах шкіл проводиться акція "лист солдату". У межах неї пропагандисти цинічно змушують українських дітей під диктування “вчителя” писати листи окупантам.