Росія тільки готується до масштабного наступу на Курщині: у WP зробили тривожний прогнозом

За словами військових аналітиків, зараз росіяни перевіряють слабкі сторони української оборони.

Військовий аналітик із Відня Франц-Штефан Гаді вважає, що російські війська ще не розпочали масштабний наступ у Курській області. Про це повідомляє The Washington Post. Гаді зазначив, що нинішню ситуацію можна розглядати як підготовчу фазу перед потенційним наступом.

"Мені не здається, що це вже великий російський наступ, здатний витіснити українців. Зараз ми, радше, знаходимося на етапі підготовки. Основна мета російських сил зараз – послабити українські війська за допомогою артилерії та ударів безпілотниками", – зазначив аналітик.

Гаді також додав, що росіяни, імовірно, виявляють слабкі місця української оборони.

"Занепокоєння викликає те, що українські війська вже, здається, змушені до відступу", – сказав він.

У матеріалі також зазначається, що останніми тижнями російські сили в Курській області повернули контроль над майже половиною території, що знову ставить під питання, як довго Київ зможе утримувати російські позиції.

Конрад Музика, аналітик Rochan Consulting з Польщі, вважає, що для утримання Курської області Україна має або перекинути додаткові підрозділи в цей регіон, або здійснити атаку в іншому місці, що змусило б російську армію діяти в умовах дилеми.

"Проблема в тому, що українські сили наразі, здається, не мають достатньо вільних ресурсів для таких дій", – зауважив Музика.

Попри це аналітики підкреслюють, що для повного витіснення українських сил із Курської області Росії знадобляться значно більші ресурси. Це може створити для України ситуацію, в якій співвідношення втрат буде вигідним для її армії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський відреагував на слова Путіна про оточення ВСУ на Курщині. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відреагував на заяву кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо нібито оточення українських військових в Курській області.