Росія такого не очікувала: США та Євросоюз відреагували на дії ЗСУ в Курській області

В ЄС вважають, що Україна має цілковите право завдавати ударів по ворожій території

Сполучені Штати не змінили своєї політики щодо дозволу Україні використовувати американську зброю для протидії безпосереднім загрозам, що виникають по той бік кордону, про це за повідомленням Bloomberg, сказав координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. Саме так він прокоментував ситуацію, що зараз відбувається у Курській області.

При цьому Кірбі зазначив, що офіційні особи зв'яжуться з українськими колегами, щоб краще зрозуміти ситуацію.

Окрім того, на новий прорив російського кордону також відреагували в Європейській комісії із зовнішньополітичних питань. У коментарі для "Суспільного" представник комісії Петер Стано заявив, що згідно з міжнародним правом, Україна має законне право захищатися, зокрема завдаючи ударів по агресору на його території.

"ЄС продовжує повністю підтримувати законне право України на захист від російської агресії та її зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності", - сказав Стано.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що операцію на Курщині демонстративно проводять саме українські військові. Вони називають Путіна "мертвим", тому що всі від нього чекають на рішення, а їх немає. "Вся його держава чекає на команди, а команди не йдуть не йдуть. Це потрібно пояснювати всім, хто боїться Росії. Це було очевидно ще минулого року, а зараз знову видно", — кажуть військові.

Крім того, як стало відомо, одна з найбільших газорозподільних станцій у Європі Суджа – перейшла під контроль ЗСУ. "Чому схвилювалися воєнкори зрозуміло. Через цю станцію проходить 15 мільярдів кубометрів газу на рік", – зазначив народний депутат Олексій Гончаренко.