Росія розпочала інформаційну операцію "Мир" проти України: деталі

Російська пропаганда активно просуває різні пропозиції "мирних планів" для закінчення війни в Україні, щоб вплинути на думку Заходу, України та інших країн.

Очільник Центру протидії дезінформації (ЦПД) та офіцер Сил оборони Андрій Коваленко розповів про нову інформаційну кампанію Росії. За його словами, Кремль хоче розмити формулу миру в інфопросторі пропонуючи різні "мирні плани" для закінчення війни в Україні.

Андрій Коваленко стверджує, що Росія розпочала інформаційну операцію "Мир", яка спрямована на відвернення уваги в інфопросторі Заходу, Глобального Півдня та України щодо української формули миру.

"Перші ознаки цієї операції – вкидання плеяди фейкових мирних планів з різними пропозиціями і конспірологічні теорії про те, що таємні перемовини розпочались", - говорить Коваленко.

Очільник ЦПД пояснює, що інформація про різні "мирні плани" закінчення війни активно поширює російська пропаганда всередині РФ, а також в Азії, на Заході та на Близькому Сході. Крім того, різні мирні ініціативи коментує також російський диктатор Володимир Путін.

За словами Андрія Коваленка, Росія не готова до мирних переговорів та закінчення війни, а натомість Путін нарощує свою армію.

"Головна логіка дій росіян – створити білий шум, спрацювати на частину суспільства, яке готове на мир за будь-яку ціну. Сіяння сподівань щодо готовності до миру має на меті створити ілюзію, що це Україна не хоче миритися. І це їхній головний наратив для різних аудиторій світу", – підсумував Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін заявив про готовність до мирних переговорів з Україною, однак Лавров проговорився, чого хоче насправді Росія.

Також "Коментарі" писали про те, що у США пояснили, яку небезпеку для України становить пропозиція Орбана про припинення вогню з якою той їздив до Зеленського та Путіна.