Росія понад місяць не застосовувала Ту-95МС: що відбувається на авіабазах

Кількість вантажних рейсів на авіабази РФ у жовтні зменшилось

У жовтні на авіабазі “Енгельс-2” продовжувалась активність - відмічені рейси важкого військово-транспортного літака. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію платформи Tracking.

Однак кількість рейсів була меншою. З початку жовтня відмічено 3 рейси: 3 жовтня, 7 жовтня 10 жовтня (16:24). З моменту ракетної атаки, яка відбулася 4 вересня, це вже 15 вантажний рейс на “Енгельс-2”.

“Що доставляють в такій кількості - невідомо. Нам відомо лише про саму посадку бортів Іл-76”, - йдеться у повідомленні платформи.

Загалом по стратегічній авіації змін не зафіксовано:

7 споряджених літаків на “Оленья” та до 5 можливих на “Енгельс-2”.

На платформі відзначають, що 36 днів без застосування бортів Ту-95МС до ракетних атак.

Станом на 9 жовтня на “Енгельс-2” проходили тренування Ту-95МС. Загалом за день було відмічено 10 вильотів. Час тренування від 1 до 2 годин.

10 жовтня лише 2 вильоти Ту-95МС.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Росія ймовірно знову відновлює роботу авіабази “Сольци” в Новгородській області. Там станом на 6 жовтня відмічено перебування 5 Ту-22М3.

“На цей момент там перебуває лише 3 Ту-22М3. Можливо, це ті самі борти які 2 жовтня прилітали на авіабазу “Енгельс-2”. З якою саме метою Ту-22М3 знову дислокуються на авіабазі — наразі невідомо. Спостерігаємо”, — йдеться у повідомленні платформи.

Також відомо, що ввечері 4 жовтня 4 борти Ту-95МС (2/2) здійснювали тренування біля с. Голубьевка (Енгельський район) за 40-50 км від колишніх пускових рубежів КР Х-101.