Росія планує зірвати Глобальний саміт миру. Подробиці від Зеленського

Країна-агресор Росія має план, як домогтися того, щоб зірвати Глобальний саміт миру, який у червні має відбутися в Швейцарії, повідомив у Твіттері президент Володимир Зеленський. За його словами, Київ знає про всі ворожі наміри

Країна-терорист Росія має чіткий план, як перешкодити проведенню Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії в середині червня, заявив Володимир Зеленський. За його словами, українська розвідка зуміла дізнатися про всі ворожі плани.

Як повідомив очільник України, розвідники отримали конкретну інформацію про те, що країна-агресор Росія виписала чіткий план, як зменшити кількість учасників Глобального саміту миру і як зробити так, щоб він не відбувся. За словами президента, РФ хоче зробити все для того, щоб війна продовжувалася і миру не було ще довгий час.

"І ми разом повинні цьому протидіяти – повинні працювати в єдності заради справедливого миру",
– закликав президент іноземних дипломатів під час зустрічі з ними.

При цьому Зеленський підкреслив, що саме Глобальний саміт миру, який має відбутися в Швейцарії, надає всім реальний шанс на те, що цей справедливий мир буде встановлено, а міжнародне право відновить свою дієвість. Як додав президент, Україна та її союзники зацікавлені в тому, щоб притягнути країну-агресора до відповідальності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Кремлі критикують проведення Глобального саміту миру в Швейцарії, оскільки вважають, що на ньому не зможуть припинити війну, оскільки на зустріч не кличуть Росію. Окрім того, міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що Росії не підходить Швейцарія, як майданчик для переговорів, бо вона втратила свою нейтральність і стала ворождою для РФ країною.

Разом з тим, експерти відзначають, що йдуть дебати із приводу того, чи варто таки запрошувати Росію до участі в саміті, чи ні. І якщо варто, то яким чином це зробити, адже Україна виступає категорично проти цього.