Росія може готувати "великий салют" до дня народження Путіна: що чекає Україну

Олександр Коваленко пояснив тривалу "паузу" у застосуванні Росією морських "Калібрів" по Україні.

Російські окупанти, ймовірно, накопичують крилаті ракети для завдання масованого удару по Україні на 7 жовтня, день народження диктатора Володимира Путіна. На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За словами Коваленка, Росія не застосовувала ракети морського базування "Калібр" уже місяць, що може свідчити про цілеспрямоване накопичення озброєння. Він зазначив, що це не привід розслаблятися, оскільки агресор може підготувати велику кількість ракет для масованого удару.

Експерт нагадав, що за період, починаючи з останнього використання "Калібрів" 26 серпня, росіяни могли виготовити понад 30 нових ракет. Що ж до ракет Х-101/555, які востаннє застосовувалися 4 вересня, то їхнє виробництво за цей час могло сягнути понад 60 одиниць.

"Наприклад, востаннє Х-101/555 застосовувалися 4 вересня. За цей час лише за допомогою власного виробництва у Росії виготовлено понад 60 одиниць ракет. А з огляду на останнє застосування КРМБ "Калібр" (26 серпня), можна говорити про накопичення вже понад 30 одиниць (за рахунок виробництва)", — зауважив він.

Коваленко припускає, що накопичення ракет і обмеження атак у вересні можуть вказувати на підготовку до "великого салюту" на день народження Путіна або ж на спробу здійснити серію ударів, приурочених до початку опалювального сезону в Україні.

Варто зазначити, що день народження Путіна 7 жовтня неодноразово супроводжувався символічними діями та подіями з боку російської влади, тому сценарій масованого удару є цілком ймовірним.

"Очевидно, що, обмеживши удари у вересні, росіяни готують або "великий салют" на день народження воєнного злочинця Путіна (7 жовтня), або ґрунтовно готуються до опалювального сезону в Україні", — пояснив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про наступ РФ на Покровському напрямку