Росія готує нову хвилю спроб прориву на велике українське місто: майор ЗСУ розповів, як РФ збирає сили

Потрібно готуватися до різних сценаріїв, щоб ворожі плани окупантів агресора Росії не змогли втілитися, сказав військовослужбовець Максим Жорін

Російські окупанти зазнали невдачі в своєму наступі на півночі Харківської області, проте не збираються зупинятися та готуються до продовження своєї кампанії. Майор ЗСУ Максим Жорін, заступник командира Третьої штурмової бригади, в своєму Telegram-каналі повідомив, що ворог не втрачає рішучості, навіть після значних втрат.

За словами Жоріна, незважаючи на невдачі і значні втрати, російські сили продовжують перекидати підкріплення на північ Харківщини і готуються до нових спроб проривів ближче до Харкова. Військовий зазначив, що росіяни вже пересунули частину своїх військ і готуються до продовження наступальних дій.

Жорін підкреслив, що необхідно бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій, включаючи найгірші. Він закликав не розслаблятися і готуватися до можливих нових атак.

"Ми вже бачимо, як вони перекинули частину поповнення на цей напрямок і готуються до продовження наступальних дій. Змінюються кадри в їхній армії, пересуваються дивізії. Досить вірогідно, що скоро ми побачимо нову хвилю спроб прорватися на Харків", - зазначив Жорін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна за кілька днів втратила населений пункт. Російські війська окупували селище Прогрес у Донецькі області та просунулись у кількох напрямках на сході України.

Бої на підступах до селища Прогрес почались в останні дні квітня. Українські сили відносно успішно відбивали атаки ворога останні три місяці, однак Росія за 48 годин змогла взяти населений пункт. 17 липня 2024 року російські війська дійшли до околиць села Прогрес. 19 липня окупаційні сили РФ зайшли в село та частково його окупували, а 21 липня взяли під контроль усю територію Прогресу.