Росія досягла більших локальних успіхів, ніж раніше, - британська розвідка

В розвідці називають ймовірні наступні цілі російської армії на Донбасі

Наразі окупанти захопили Лиман та просунулися вглиб Сєвєродонецька, протягом доби обстріляли Слов'янськ. Наступними цілями російської армії на Донбасі можуть бути Краматорськ та головна дорога М04 Дніпро-Донецьк. Про це повідомляють на сторінці Міністерства оборони Великобританії в Твітер.

Російське командування планує захопити Сєвєродонецьк та оточити українські сили у Луганській області. В регіоні ситуація дуже важка, окупанти гатять із артилерії та підключають авіацію до бомбардування Сєвєродонецька, точаться вуличні бої. В британській розвідці називають цю лінію наступу російського Південного угруповання сил найуспішнішою віссю у цьому секторі, хоча й наголошують, що прогрес досить повільний, але росіяни утримують захоплені в області території.

"Росія досягла більших локальних успіхів, ніж раніше в кампанії, згрупувавши сили і обстрілявши відносно невеликій території. Це змушує Росію йти на ризик в інших місцях на окупованій території. Політична мета Росії, ймовірно, окупувати всю територію Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

За даними ОВА, частина Сєвєродонецька контролюється росіянами, українські військові все ще залишаються в місті. Окупанти планують провести "зачистку" території навколишніх сіл. Тривають штурми, поки безуспішні, у районах Золотого, Комишувахи, Ниркового, йдуть бої. За минулу добу ЗСУ відбили вісім атак ворога, знищили танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобіля, збили крилату ракету Х-59МК.

Як писав портал "Коментарі", в Білому домі обіцяють надати Україні ракети.