Рік тому українські дрони вдарили по Кремлю. Як остаточно спалити це місце

Рік тому українські дрони долетіли до Кремля, відзначив військовий Юрій Касьянов. За його словами, тоді були люди, які не вірили, що Україна здатна виготовити та використати далекобійні дрони. Проте протягом року цілей ставало більше

Юрій Касьянов нагадав, що рік тому, в ніч із 2-го на 3-тє травня 2023 року, два українські безпілотники атакували московський кремль. За його словами, тоді багато-хто злякався, були і такі, хто стверджував, що Україна до цього не має стосунку.

З того часу, каже військовий, українські безпілотники зробили більше, і знищили багато важливих об'єктів на території ворога. Долетіли навіть до Татарстану, за 1200 км. Атаки наростають, стають інтенсивнішими та ефективнішими, додав Касьянов.

"На жаль, і тут ми відстаємо на рік чи два. Ще до великої війни в Україні розробляли, випробовували далекобійні дрони-камікадзе, а також дрони-бомбери, фпв-дрони - але це нікому не було потрібно. На початку війни було не потрібно. І зараз робиться не завжди так, як треба, і не багато",
- заявив військовий.

Проте, за його словами, власне, удари по тилах противника, знищення основ його економічної могутності, знищення військового потенціалу, авіації, радарів - може зруйнувати імперію.

"У прямому зіткненні на фронті ми ніколи не доб'ємося вирішальної перемоги",
- додав військовий.

При цьому Касьянов відзначив, що ніхто не знає прізвищ наших героїв, які запускають далекобійні дрони, ніхто не знає назв підрозділів, оскільки це є секретною інформація, розголошувати яку небезпечно. Тому волонтерські гроші залучаються сюди дуже важко, а державних завжди не вистачає, додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на фронті склалася критична ситуація, і в цьому є частка вини і керівництва країни, адже воно, буцімто, приймає несвоєчасні рішення чи не контролює виконання своїх же наказів. Така ситуація стосується і дронів, які використовуються на фронті.