РФ звозить переселенців до Криму: яка причина

Росіяни завозять на півострів жителів з окупованих областей півдня України

У тимчасово захопленому Криму російські загарбники готуються 8 вересня провести так звані місцеві вибори до фейкових органів самоврядування.

Як повідомляє Центр національного спротиву, наразі росіяни формують списки з філіалів кремлівської ради громадських діячів на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, які поїдуть "спостерігачами". Тобто, їх задачею буде допомагати Кремлю ”легалізовувати” виборчий процес.

Також, зазначили у Центрі спротиву, окупаційна адміністрація проводить бесіди з переселенцями у Криму, щоби вони голосували за своїми посвідками на проживання. Таким чином, ворог планує збільшити явку. Крім того, голосування буде обов’язковим серед військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська оборона в Донецькій області залишилася без снарядів та солдатів після наступу ЗСУ на Курську область РФ. Як повідомляє видання The Financial Times, Курська операція ЗСУ прискорила наступ Росії на Донбасі. "Це сталося, зокрема, через зняття з цієї ділянки фронту до 10 тисяч українських військових, серед яких й елітні десантно-штурмові підрозділи", — пише видання. Українські офіцери, які зараз воюють на російській території, розповіли, що пріоритет у забезпеченні боєприпасами і солдатами тепер віддається Курському напрямку.

Також портал "Коментарі" писав, що поки Росстат звітує про одиниці відсотків інфляції в РФ, російські споживачі переживають повноцінний інфляційний шок. Накопичена з початку війни інфляція в РФ, розрахована за реальним споживчим кошиком громадян, у липні сягнула 71,4%. На стільки зріс індекс цін на повсякденні товари (FMCG), включно з харчовими продуктами, напоями, мийними засобами, предметами особистої гігієни, ліками та одягом, з лютого 2022 року, випливає з підрахунків дослідницького холдингу "Ромир".