РФ знову просунулася на Покровському напрямку: чому не виходить зупинити ворога

Ворог продовжує наступати на багатьох ділянках фронту

Російські загарбники продовжують атакувати по всій лінії зіткнення. Особливий успіх окупанти мають на Покровському напрямку Донецької області, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник

За словами військовослужбовця, на Покровському напрямку успіх росіян обумовлений виснаженістю старих бригад та непідготовленістю новостворених підрозділів.

"Росіяни ведуть наступ на Гродівку і трасу Покровськ-Карлівка. Новогродівка і Селідово, на мою думку, є ціллю додатковою, а не основною. Росіянам набагато важливіше захопити Мемрик, перебити трасу та змусити українців відійти на східний берег річки Вовча і захопити Карлівку. Таким чином росіяни зможуть сконцентрувати наступ на Курахово і Покровськ. Думаю, наші батьки-командири розуміють задум росіян і вчинять дії, які виходять за межі заяв позитивних блогерів", - зазначив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ також повідомив, що на північному фронті Сили оборони знищили мости через річку Сейм.

"Росіяни вже почали ставити пантони, які ми будемо знищувати, використовуючи тактику, яка вже дала плоди на Херсонщині. Ми будемо душити їх - знищувати пантони, збивати гелікоптери та постійно тиснути, змушуючи витрачати боєприпаси і людей. Є питання, наскільки такі дії будуть успішними, оскільки Сейм - не Дніпро, і логістику можна буде налагодити за рахунок навіть дерев'яних плотів", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не дозволяють Україні використовувати свою зброю для далекобійних ударів всередині Росії. "Ви повинні пам’ятати, що це не тільки Штати, а коаліція країн, які об’єдналися, щоби надавати Україні зброю, засоби та підтримку. Ми вважаємо, що найкращий спосіб, за допомогою якого українці можуть бути ефективними на полі бою, — об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію. Це не обов’язково станеться, завдаючи дальніх глибоких ударів усередині Росії", — сказала Сабріна Сінгх.