РФ відмовляється від ключової вимоги на переговорах: про що мова

Росія вимушена відмовитися від своєї ключової переговорної позиції «врахування реалій на землі»

Військовий експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак вважає, що позиція Росії щодо переговорів, базована на "поточних реаліях на землі", втратила свою актуальність. Про це він зокрема заявив в ефірі "Еспресо".

За його словами, заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв не пропонує нічого нового, лише повторює те, що вже було сказано. Дійсно, каже Ступак, він може робити гучні заяви, але важливі стратегічні та геополітичні питання озвучує лише за вказівками Кремля, передаючи це своїй багатомільйонній аудиторії. Насправді, у нього понад мільйон підписників, додав експерт.

Ступак нагадав, що російська сторона, чи то Путін, Пєсков або Медведєв, завжди наполягала на тому, що переговори можуть початися тільки з урахуванням "поточних реалій на землі", і це не підлягає обговоренню.

"Спочатку російські позиції були сильнішими. Але коли виникла ситуація з Курщиною, вони не очікували цього. Формулювання "з урахуванням поточних реалій на землі" повністю дискредитувало себе. Наразі росіяни шукають алгоритми виходу з ситуації. Хоча наразі заявлено, що жодних перемовин не відбудеться. Але вони точно будуть пізніше, коли росіяни остаточно визначаться з позицією", - наголосив Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що після прориву російського кордону та боїв у Курській області Кремль не збирається йти на переговори до "повного розгрому ворога". За його словами, останнім часом нібито існувала можливість переговорів, однак тепер вона зникла.