РФ штурмує ще одне місто з флангів: військові кажуть про критичну ситуацію в мікрорайоні Канал

Росіяни здійснюють штурми не лише в районі Часового Яру, а й поблизу Кліщіївки та Андріївки, розповів Руслан Музичук.

Російські війська намагаються прорвати оборону в мікрорайоні Канал у місті Часів Яр, що в Донецькій області. Українські захисники стримують цей наступ, не дозволяючи окупантам просунутися далі. Про це повідомив речник Національної гвардії України Руслан Музичук під час телемарафону.

"Тривалий час противник намагається форсувати Канал, саме цю ділянку фронту, аби використати її для подальшого просування. Цей водний бар'єр досить ефективний для утримання оборони. Наші гвардійці та Сили оборони, які виконують задачі в районі Часового Яру, роблять усе можливе для стримування просування ворога та не дозволяють йому накопичувати сили й просуватися саме на цій ділянці", - розповів Музичук.

За його словами, активність окупантів спостерігається не лише в районі Часового Яру, а й південніше, зокрема в районах Кліщіївки та Андріївки.

"Бачимо, що активізація штурмових дій противника щодо Часового Яру відмічається також і по флангах міста. Противник подекуди намагається зайти з півночі й створити собі передумови для досягнення тактичних успіхів, зокрема на південному сході", - додав речник.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що до якого міста РФ стягнула найбільше "м'яса" і яка є небезпека. На Покровському напрямку зосереджено найбільше угруповання військ РФ, яке складається з двох груп військ. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, населені пункти Новогродівка та Гродівка є перешкодою для окупантів на шляху до Покровська та Мирнограда. Він додав, що серед завдань окупантів на цьому напрямку є формування флангів. Росіяни намагаються вийти на лівий берег річки Вовча.