РФ продовжує споряджати ракетами літаки: скільки бортів стратегічної авіації підготували

На авіабазах РФ тривають тренування та підготовки стратегічної авіації

Росія продовжує підготовку стратегічної авіації до масованого обстрілу України. Кількість літаків Ту-95МС на авіабазі “Оленья” знову збільшено до 13 одиниць. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію платформи Tracking.

На платформі пояснили, що у звʼязку із тренування бортів Ту-95МС за останній тиждень, між авіабазами було здійснено передислокації бортів.

  • 25 жовтня 1 борт з “Українка”.

  • 25 жовтня 2 борти з “Енгельс-2”.

  • 26 жовтня 1 борт з “Енгельс-2” (це той який злітав вночі о 04:30).

“Тому і маємо “збільшення” на одній з авіабаз Ту-95МС. Жодного збільшення загальної кількості Ту-95МС біля України немає, крім 1 борта з авіабази “Українка” з Далекого Сходу”, - йдеться у повідомленні.

За даними платформи, загальна кількість Ту-95МС поблизу України на 12:00 28.10 становить 18 одиниць:

  • “Оленья” — 13 Ту-95МС.

  • “Енгельс-2” — 2 Ту-95МС

  • “Дягилево” — 3 Ту-95МС.

“Втім, незважаючи на навчання кількість бортів, які споряджені КР Х-101 може складати до 12 одиниць на авіабазі “Оленья”, - йдеться у повідомленні.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у п'ятницю, 25 жовтня, ворожі війська атакували Київ дронами. Ударний БПЛА вдарив по багатоповерховому житловому будинку. У Соломʼянському районі, у висотному будинку, куди влучив ворожий дрон, виникла пожежа на верхніх поверхах. Було пошкоджено квартири на 17, 18, 19 поверхах.

За даними КМВА, внаслідок атаки на Київ російських БПЛА в Соломʼянському районі загинула одна особа, постраждали четверо людей, їм надали допомогу на місці. У МВС України повідомили, що психологи ДСНС надали допомогу 10 людям.