РФ підійшла до ще одного міста на Донеччині: чим загрожує його захоплення

Окупанти наблизилися до міста Селідове

Російські загарбники просунулися на Покровському напрямку в бік міста Селідове та підійшли до терикону між селами Михайлівкою та Маринівкою.

Як пише військовий "Айдара" Станіслав Бунятов, якщо окупанти закріпляться там, то "буде дуже сумно".

Російські провоєнні пабліки зазначають, що це панівна висота над Селідовим.

Офіцер із позивним "Алекс" повідомляє, що росіяни вже за півтора кілометра від сусідньої Новогродівки та засилають туди диверсійно-розвідувальні групи.

Рух окупантів на Новогродівку та Селідове може означати, що наступ РФ на Покровському напрямку, який зараз триває в напрямку Врем'ївського виступу, має на меті обійти із заходу другу лінію української оборони на всьому донецькому фронті від Очеретиного до Вугледара.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не дозволяють Україні використовувати свою зброю для далекобійних ударів всередині Росії. "Ви повинні пам’ятати, що це не тільки Штати, а коаліція країн, які об’єдналися, щоби надавати Україні зброю, засоби та підтримку. Ми вважаємо, що найкращий спосіб, за допомогою якого українці можуть бути ефективними на полі бою, — об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію", — сказала Сабріна Сінгх.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що схвальна реакція західних партнерів на події у Курській області, які визнали право України відстоювати свої інтереси, ведучи бойові дії на російській території, – вагомий позитивний сигнал, заявив політолог Володимир Фесенко. За його словами, з політичної та військової точок зору головний позитивний ефект від Курської операції був досягнутий завдяки нестандартним діям. Росіяни виявилися не готовими до операції української армії, а тому не виключено, що Україна може вдатися до ще одного неочікуваного кроку, вважає він.