РФ перетворить військових КНДР на "зелених чоловічків": в чому загроза

РФ зробить все для того, щоб військові КНДР були в образі «зелених чоловічків» чи звичайних «добровольців»

Росія та Північна Корея будуть заперечувати присутність північнокорейських військових в Україні, навіть незважаючи на очевидні докази, про це в ефірі "Еспресо" заявив ветеран російсько-української війни, майор запасу Національної гвардії України Олексій Гетьман.

За його словами, вже близько двох десятків північнокорейських військових втекли після того, як залишили свою країну. Пентагон правильно зауважує, що на цей момент немає офіційних підтверджень участі північнокорейських військ в Україні. Однак, за його словами, Росія та КНДР будуть рішуче заперечувати це, попри очевидні факти.

Гетьман також зазначив, що є відео, на якому видно, як північнокорейським військовим видають російську форму.

"Вони що, голі приїхали, в кімоно? Ні, вони приїхали теж у формі. Тоді чому їм видають російську форму? Тому що вони будуть воювати в російській формі, з російськими прапорами, з російськими шевронами. І де юридична підстава вважати, що воює північнокорейська армія? Немає. Це добровольці", - пояснив Гетьман.

Тобто, каже експерт, юридично це дуже складно довести, оскільки формально ці бійці виступають як "добровольці", подібно до тих, що прибувають з Венесуели, Куби чи Індії. Така практика маскування військових дій, як у випадку з так званими "зеленими чоловічками", вже неодноразово використовувалася Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що владі порадили зробити із першим полоненим військовим із КНДР. Є думка, що за його участі необхідно негайно організувати прес-конференцію, щоб довести світу те, що військові КНДР таки приймають участь у війні із Україною.