РФ може вдарити по ядерній інфраструктурі України: що вказує на загрозу

Росія почала частіше запускати ударні дрони поблизу українських АЕС

Росія знову порушила заборонену для польотів зону навколо Південноукраїнської АЕС, запустивши ударні дрони. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “Енергоатому”.

“В ніч з 6-го на 7-ме жовтня два російських БпЛА були зафіксовані поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об'єктів становила менше ніж 10 км”, - розповіли в компанії.

В “Енергоатомі” зазначити, що за останній час випадки фіксації російських ударних дронів кратно збільшилися, що може свідчити про підготовку РФ до ударів по українській ядерній інфраструктурі.

“Енергоатом надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій”, - йдеться у повідомленні компанії.

Керівник Енергоатому Петро Котін наголосив, що країна-агресорка робить ці кроки абсолютно усвідомлюючи можливі наслідки. “Це ядерний тероризм і залякування всього світу радіаційною аварією”, – переконаний він.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Україні може статися блекаут - світла не буде до 5 днів. У разі припинення роботи будь-якої атомної електростанції виникне національна каскадна аварія (так званий блекаут). Після неї щонайменше 3-4 дні в принципі займе подати електроенергію в Україні. Причому за добу вдасться подати електроенергію в режимі 1-2 години електрики, а днів за 4-5 буде йти мова про відновлення, наприклад, на 4-6 годин. Дізнатися детальніше про ймовірні сценарії проходження зими можна за посиланням.