РФ кинула усі роди військ: які міста може захопити

Росіяни йдуть на оточення, використовуючи "майже безмежний людський ресурс"

На Донбасі ситуація з кожним днем стає все більш критична. Загроза окупації зростає відразу для низки ключових міст сходу. Чи дійсно є ризик втрати кількох міст? Чому РФ кинула усі роди військ для просування? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Росіяни працюють КАБами та артилерією

Військовий оглядач Олександр Шульман в ефірі каналу "Київ24" заявив, що обстановка довкола населених пунктів Вугледар, Селидове, Торецьк та ще низки міст на Донеччині наразі надзвичайно складна.

"Селидове, Вугледар, Торецьк, інші міста, які зараз знаходяться під інтенсивним впливом… російських окупантів, - там обстановка зараз вкрай важка. І я погоджуюся з висновками Костянтина Машовця (військовий експерт – ред.), що втрата цих міст або частки з них, - цілком імовірна", - сказав аналітик.

За словами Шульмана, росіяни йдуть на оточення, використовуючи "майже безмежний людський ресурс".

"Вони працюють КАБами, працюють артилерією. Вони перетворюють на друзки, на щебінь будівлі. І коли немає, на яких позицій триматися, оскільки від позицій, ми бачимо, залишається лише каміння, то, звісно, тримати руїни і втрачати людей немає сенсу", - підкреслив військовий оглядач.

Говорячи про рубежі, на яких стояла 72-га бригада, яка захищає Вугледар, він зазначив, що, коли росіяни просочуються та штурмують, вони потроху "підходять на кидок гранати і атакують".

"Втримати їх досить важко, тому що не вистачає мін. А найбільш ефективним проти цих груп є саме мінометне озброєння або автоматичні гранатомети. І тоді їм інколи вдається захопити певний рубіж", - сказав Шульман.

Росіяни постійно проводять штурмові дії

Командир мотопіхотної Залізної роти 72-ї ОМБр ім. Чорних запорожців під псевдонімом Оскар в ефірі "Суспільного" розповів, що російські окупанти продовжують штурмувати Вугледар Донецької області. Це для них нині пріоритетний напрямок.

"Стабільно напружена ситуація продовжується. Ворог продовжує постійно штурмові дії, намагаючись просунутися на різних ділянках фронту. Пробує за різними напрямками. Щойно знаходить можливість просунутися, він туди починає стягувати свої ударні підрозділи", – сказав експерт.

Військовий додав, що здебільшого окупанти використовують для цього техніку. За допомогою неї ворог намагається заїхати на позиції та викинути десант для подальшого штурму.

"Наші бійці протидіють цьому, максимально знищуючи ворога і блокуючи його такі дії. Але постійно відбуваються штурмові дії. Використовується все. І закидаються КАБи, і використовується бронетехніка, яка закидає піхоту. Фактично вона (техніка – ред.) у ворога одноразова. Тому що кожна бронетехніка, яка під'їжджає до наших позицій, вона переважно спалюється", – додав воїн.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Вугледар можемо втратити: яка бригада під загрозою оточення.