РФ хоче запустити виробництво "Шахедів" на Донеччині

Таким чином росіяни хочуть скоротити логістику доставки дронів

Російські загарбники розглядають можливість налагодження виробництва іранських дронів “Шахед” на базі захоплених підприємств на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Як повідомляє Центр національного спротиву, виробництво дронів-камікадзе планують вести під землею та залучити до збирання студентів професійних училищ. За задумом окупантів, виробництво на тимчасово окупованих територіях має скоротити терміни постачання дронів до пускових полігонів.

Водночас, за даними Центру спротиву, зберігати дрони планують в міських забудовах, використовуючи місцеве населення як живий щит.

Зазначається, що наразі окупаційні адміністрації шукають місця для збирання та розміщення виробництв дронів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна в Україні – ключова причина існування НАТО. Цей фактор Україна повинна максимально використати на свою користь, заявив політичний експерт Іван Ус. "На Заході здивувалися б, якби 23 лютого 2022 року хтось заявив, що найближчим часом Фінляндія і Швеція приєднаються до Альянсу. Натомість зараз вже нікого не дивує, що Фінляндія та Швеція в Альянсі, попри багаторічну нейтральність Швеції та вимушену нейтральність Фінляндії як країни, яка знаходилася між НАТО та СРСР, а потім РФ", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія здобула успіхи на лівому фланзі Сил оборони України у Курській області, повідомляє аналітичний проєкт DeepState. "Вкрай жахливий день сьогодні в районі Новоіванівки: вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам. Ворог за останній час стягнув чимало техніки та живої сили", – йдеться у повідомленні DeepState. Аналітики зазначають, що наразі противник намагається закріпитись в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях.