РФ хоче захопити наступні чотири міста: ворог підійшов до ключових позицій

З висот відкривається оперативний простір для подальшого просування, каже Роман Погорілий

Російські загарбники зуміли зайняти район висот біля міста Часовий Яр Донецької області, з них можна вести зоровий і вогневий контроль над прилеглою територією, повідомив співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий.

"Часів Яр - це насамперед висоти. Це дуже великий зоровий і вогневий контроль навколишніх населених пунктів, які знаходяться навколо міста. А це також наші позиції і території, на які ми повинні не пускати ворога", - наголосив він, коментуючи ситуацію Фокусу.

За словами експерта, з висот відкривається зоровий контроль над Костянтинівкою, ще - оперативний простір для дальшого просування загарбника.

"Часовярівські висоти - це стратегічне місто, яке має вагу коштом висот. Ворога не можна було не те, що пускати, а навіть підпускати до міста. У нас був шанс вибудувати там потужну оборону, підготуватися, щоб цього не сталося", - продовжив Погорілий.

Експерт зазначив, що міста Костянтинівка, Краматорськ і Слов'янськ - це глобальна ціль для російських окупантів, адже вони хочуть просунутись до адмінмежі Донеччини.

В коментарі Radio NV Погорілий сказав, що ворожі сили просунулись на схід до населеного пункту Іванівське.

"Тобто вони зайшли на висоту, яка знаходиться на північ від села, що ставить у неприємну ситуацію, як бійців, які знаходяться в селі, так і логістику. Там зараз тривають заходи щодо стримування ворога, стабілізації ситуації, але вона залишається складною", - зазначив експерт.

За його словами, росіяни там активно втрачають велику кількість своїх сил, зокрема, техніку, піхоту.

"Відповідно, вони вдаються до обстрілів, зокрема Часового Яру, як авіаційними бомбами, так і артилерією, іншими засобами вогневого ураження, бо в них працює типова їхня тактика: не можеш узяти, руйнуй, нищи, зрівнюй усе з землею, чим вони й займаються", - підсумував аналітик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки РФ накопичила "Калібрів" для ударів по Україні.