РФ готується до довгої війни: які дії ворога вказують на це

Ворог не планує зупинятися на Україні

Російська армія накопичує ресурси для тривалої війни, переконаний заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Незважаючи на всі санкції, РФ продовжує нарощувати та активно розбудовувати власну військову промисловість. Наміри Москви цьогоріч виготовити 2,1 млн снарядів - не просто фантазії. До цього варто ще додати величезні об'єми, які ворог отримує від своїх союзників. Росіяни не просто готуються, а вже реалізовують програму "довга війна". Нічого з цих дій не говорить про те, що вони збираються зупинитись на якомусь населеному пункті. Та і на війні в Україні Росія зупинятись не збирається", - переконаний офіцер ЗСУ.

За словами Максима Жоріна, Україні пора активніше адаптуватися до реалій, в яких буде все менше допомоги західних країн.

"Маємо розраховувати виключно на самих себе - розбудовувати власний ВПК, інвестувати у внутрішні розробки. Україні доведеться воювати, поки існує Москва у сьогоднішньому вигляді", - відзначив військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній посол США в ЄС Гордон Сондленд переконаний, що Дональд Трамп не є принциповим противником військової підтримки України, а запропонований Білим домом пакет допомоги республіканці заблокували в рамках передвиборчих перегонів. Дипломат заявив, що, попри ізоляціоністську риторику, Трамп не є ізоляціоністом та зовсім не мріє про окупацію України російською армією. Гордон Сондленд вважає, що блокування Конгресом США допомоги Україні – це "передвиборчий гамбіт, щоб зробити деяких прихильників Трампа щасливими".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наразі абсолютно неможлива угода з РФ, позаяк Україна не готова йти на жодні компроміси щодо територіальної цілісності, заявив голова Офісу президента Україна Андрій Єрмак. При цьому керівник ОПУ визнав, що нова масштабна мобілізація не має підтримки в українському суспільстві.