РФ атакувала Херсонську область: поранено дев'ять осіб, серед них поліцейський

Російські війська продовжують обстріли Херсонщини, завдаючи ударів по цивільних об'єктах та інфраструктурі у громадах Бериславського та Херсонського районів

За минулу добу під ворожим вогнем опинилися населені пункти Херсон, Антонівка, Садове, Придніпровське, Білозерка, Комишани, Томина Балка, Берислав, Бобровий Кут, Нововоронцовка та Зміївка. Внаслідок обстрілів пошкоджено 38 об’єктів, серед яких приватні будинки, адмінбудівлі, автотранспорт і газопровід.

У Нововоронцовці обстрілом пошкоджено три житлові будинки та адмінбудівлю. Також постраждали інші населені пункти, зокрема в Антонівці, де через вибух отримав поранення 43-річний чоловік. Вдень обстріли продовжилися: під удар потрапили маршрутний автобус і приватні будинки.

Російські безпілотники також не припиняють атакувати Херсон. В одному з випадків, у Дніпровському районі, в результаті вибуху постраждав 41-річний поліцейський, який перебував за кермом автомобіля. Внаслідок удару він отримав вибухову травму та уламкові поранення.

Загалом, за минулу добу через атаки російської армії на Херсонщині постраждали дев’ять людей, зокрема 86-річний перехожий, кілька місцевих жителів і військовослужбовці. Поліція активно фіксує наслідки обстрілів і збирає докази воєнних злочинів РФ. Відкрито шість кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, ворожі війська завдали авіаційних ударів по Харкову. За даними міського голови Харкова Ігоря Терехова, нічні удари прийшлися по лісосмузі Шевченківського району. Тип ракет, якими били по Харкову, встановлюється. На місці "прильотів" почалася пожежа.