Ракетні удари РФ по Україні: скільки людей загинуло, поранено та врятовано з-під уламків

Андрій Єрмак повідомив про наслідки обстрілів території України.

Під час ракетних атак по Україні 8 липня, які зокрема вразили приміщення дитячого медичного закладу "Охматдит", загинуло 36 людей, а 140 отримали поранення. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, висловивши співчуття близьким загиблих та поранених.

Актуальна інформація щодо наслідків масованого ракетного удару по території України 8 липня така:

  • Загалом загинули 33 людини: 22 у Києві та 11 в Дніпропетровській області.
  • Поранено 140 осіб: 74 у столиці, двоє у Київській області та 64 в Дніпропетровській області.
  • Врятовано 19 осіб: 11 у Києві та 8 у Дніпропетровській області.

До рятувальних робіт по всій Україні залучено 619 рятувальників і 132 одиниці техніки.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" писали про те, о 18:00 що зросла кількість загиблих та постраждалих у столиці. У Києві станом на вечір було відомо про 22 загиблих внаслідок ракетного удару російських окупантів, серед яких двоє дітей. Про це повідомляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він також додав, що відомо про 82 постраждалих внаслідок російського обстрілу столиці.

Також "Коментарі" писали про те, коли Росія може повторити криваву ракетну атаку по Україні. Наступна масована ракетна атака РФ по Україні може відбутися через місяць, вважає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Коваленко вказав на схожість удару 8 липня з атакою на початку червня, коли було використано понад 50 ракет. За його словами, сьогодні у нас 8 липня, тому швидше за все у російських окупантів періодичність масованих атак — місяць. На його думку, наступна масована атака агресора може статися приблизно за місяць.