Ракетна атака на столицю: у місті оголосили день жалоби за жертвами ракетної атаки

У Києві будуть заборонені розважальні заходи.

У вівторок, 9 липня, у Києві оголошено день жалоби за загиблими внаслідок вранішніх ракетних ударів РФ по місту. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

"Міська влада оголошує 9 липня Днем жалоби в столиці у зв'язку з терористичною атакою Росії на цивільні об'єкти Києва," – зазначив Кличко у своїй заяві.

У рамках цього дня жалоби у столиці будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях. Мерія також рекомендує приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форми власності. Крім того, 9 липня в місті заборонені будь-які розважальні заходи.

За його словами, розбір завалів у столиці триває. Попередньо в Києві загинули 20 людей. Майже 100 постраждали.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про перші реакції світових лідерів на російську атаку по дитячій лікарні. Світові лідери відреагували та засудили російський ракетний удар по Україні, зокрема і влучання російських ракет по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві. Більшість політиків відповіли на допис президента Володимира Зеленського у соцмережах з наслідками ракетного удару по лікарні.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас назвала кадри з наслідками російського удару по дитячій лікарні шокуючими та заявила, що воєнні злочинці мають бути покарані. Лідерка Молдови Мая Санду заявила, що Росія вчиняє негуманно атакуючи цивільні об’єкти, зокрема лікарні в Україні.

Президент Чехії Петр Павел вважає, що удар по дитячій лікарні лише підтверджує те, що Росія не зупиниться ні перед чим. А очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський вказав, що Росія своїми діями демонструє відсутність бажання йти до мирних переговорів.