Рада пом'якшила відповідальність за СЗЧ: що про закон думають у ЗСУ

Рада послабила відповідальність для військовослужбовців за перше СЗЧ

Ухвалений Верховною Радою закон про послаблення відповідальності для військовослужбовців, які вперше самовільно залишили частину, негативно вплине на дисципліну в армії, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Закон про послаблення відповідальності за СЗЧ вважаю шкідливим та небезпечним для армії. Не може бути дозволів "один раз сходити у СЗЧ". Це призведе до зловживань та виглядає як провокація по відношенню до тих, хто також не проти був би використати таку можливість, але терпів та чекав відпусток. Тепер виявляється, що втікачі вибачені, то чого б так всім не зробити?!", - наголосив Максим Жорін.

На думку офіцера ЗСУ, новий закон про СЗЧ - це реальна проблема для командирів, бо порядок та дисципліна прямо впливають на боєздатність підрозділів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська оборона в Донецькій області залишилася без снарядів та солдатів після наступу ЗСУ на Курську область РФ. Як повідомляє видання The Financial Times, Курська операція ЗСУ прискорила наступ Росії на Донбасі. "Це сталося, зокрема, через зняття з цієї ділянки фронту до 10 тисяч українських військових, серед яких й елітні десантно-штурмові підрозділи", — пише видання. Українські офіцери, які зараз воюють на російській території, розповіли, що пріоритет у забезпеченні боєприпасами і солдатами тепер віддається Курському напрямку.

Також портал "Коментарі" писав, що поки Росстат звітує про одиниці відсотків інфляції в РФ, російські споживачі переживають повноцінний інфляційний шок. Накопичена з початку війни інфляція в РФ, розрахована за реальним споживчим кошиком громадян, у липні сягнула 71,4%. На стільки зріс індекс цін на повсякденні товари (FMCG), включно з харчовими продуктами, напоями, мийними засобами, предметами особистої гігієни, ліками та одягом, з лютого 2022 року, випливає з підрахунків дослідницького холдингу "Ромир".