Путін на фронті йде у ва-банк і готується до саміту миру: що на це вказує

Пєсков заявив, що «нюанси» із Зеленським не стануть на заваді початку переговорів

Військовий, політолог Віктор Андрусів зверну увагу на заяву спікера кремлівського диктатора Дмитра Пєскова про те, що юридичні нюанси легітимності президента Володимира Зеленського не перешкоджають початку переговорів.

"Ой, а що сталось? Чого це раптом на болотах теж хочуть переговорів. Ніби все так чудово, на фронті просуваються, економіка росте, снаряди їдуть з Північної Кореї. Навіщо їм переговори?" - прокоментував слова Пєскова Андрусів.

За його словами, ця заява свідчить, що немає у Кремля впевненості в завтрашньому дні. Фактично, каже військовий, цією заявою підтверджуються прогнози експертів щодо закінчення у РФ радянського озброєння в цьому році, і серйозні проблеми з економікою в наступному. При чому те, як легко Пєсков погодився з необхідністю переговорів, а не почав саркастично розповідати, що Україна повинна віддати, може бути підтвердженням ще одної тези - зараз на фронті Путін йде ва-банк, додав експерт.

"Тож я думаю, шанси побачити російську делегацію на другому саміті миру дуже великі. Тільки-от, початок переговорів ніяким чином зараз не вплине на війну. Справа в тому, що для успішних переговорів потрібні передумови на фронті, а зараз їх з обох боків немає. Орки лізуть вперед дорогою ціною, і намагаються переконати світ, що вони не закінчуються. Ми провели мобілізацію, отримали перші F-16, і скоріше за все найближчим часом почнемо виправляти фронт (звісно, якщо внутрішні помилки цьому не перешкодять)", - заявив Андрусів.

На його думку, станом на зараз умов для необхідності про щось домовлятись - немає. Такі умови, за його прогнозом, виникнуть не раніше грудня-січня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Пєсков заявляв про те, що РФ наразі не готується до другого саміту миру.