Путін змінив командувача західного угрупування окупантів: яка причина

Керівний склад західного угруповання ЗС РФ відсторонено від командування

Після своєї поразки, Кремль в черговий раз зробив кадрові перестановки в командуванні західного угрупування ЗС РФ. Про це повідомляє ГУР.

У повідомленні йдеться, що усіх попередніх керівників західного угруповання ЗС РФ відсторонили від роботи.

"Причина такого рішення – нищівні поразки, отримані у результаті наступу українських Сил Оборони. Керівний склад західного угруповання ЗС РФ відсторонено від командування. ", - йдеться у повідомленні ГУР.

Відтепер керувати західним угрупуванням буде генерал-лейтенант Олександр Лапін, який до цього призначення очолював війська "Центр" разом із своїм штабом. А оперативний склад "Центра" переїхав з Луганська до командного пункту західного угруповання.

"На сьогодні кадрове рішення щодо подальшого проходження служби генерал-лейтенантом Романом Бердніковим знаходиться на розгляді. Він був призначений на посаду командувача західного ВО 26 серпня 2022 року, на якій замінив генерал-лейтенанта Сичевого (перебував на посаді три тижні)", - пишуть розвідники.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кадиров хоче обговорити з воєнкорами, що таке патріотизм. Глава Чечні Рамзан Кадиров збирається вийти на керівництво росії, щоб "роз'яснити їм ситуацію, якщо у проведення спецоперації не внесуть зміни. Про це він сказав у голосовому повідомленні, яке опублікував уночі у своєму телеграм-каналі. Рамзан Кадиров сказав, що він не стратег, але міністерством оборони рф були допущені помилки. Він вважає, що буде зроблено відповідні висновки. Глава Чечні також упевнений, що всі деокуповані українськими військами міста повернуться під контроль російських військ.