Путін затвердив план заселення захоплених земель: що обіцяють "переселенцям"

Охочим переїхати на окуповані території обіцяють виплачувати до п'яти мільйонів рублів

Російський диктатор Володимир Путін видав указ, який передбачає соціальні гарантії росіянам, які переїдуть на тимчасово окуповані території України.

Як повідомляє Центр національного спротиву, йдеться про захоплені райони Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Херсонщини та Криму. Виплати обіцяють насамперед тим “відкомандированим” спеціалістам, які привезуть з собою всю сім’ю. За переїзд обіцяють виплачувати немалі кошти – від трьох до п’яти мільйонів російських рублів.

У Центрі спротиву зазначили, що найбільш затребуваними для окупаційних адміністрацій є працівники, які можуть облаштовувати позиції та перевозити вантажі, а також будівельники для “відновлення” об’єктів інфраструктури українських міст, знищених російськими військами.

Наголошується, що на тимчасово захоплених територіях росіяни досі не можуть завершити формування своїх окупаційних адміністрацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив проти того, щоб оборонні зусилля ЄС дублювали або конкурували з військовим Альянсом. Він заявив, що прагнення ЄС створити окремі командні структури та заплановані сили швидкого реагування ризикує відволікти ресурси від НАТО. "Чого ЄС не повинен робити, так це починати будувати альтернативні оборонні структури. Наприклад, інтервенційні сили", – сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що до лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. "Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — зазначив він.