Путін віддав наказ по захопленню українських територій: чи виконають його окупанти

Путін вимагає до 1 жовтня захопити Покровськ, Вугледар, Селидове і Курахове

Щоденні великі втрати російських окупантів значно послаблюють їхні наступальні операції, заявив в ефірі Freedom генерал і колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

За його словами, кремлівський диктатор Володимир Путін віддав наказ прорватися на Покровському, Вугледарському та Курахівському напрямках, залучаючи всі наявні ресурси, включно з останніми резервами. Попри необхідність зосередити значні сили на Курському напрямку, для нього важливо утримати престиж, адже втрата територій Росії завдає потужного удару, додав експерт.

Маломуж каже, що до 1 жовтня перед російськими військами стояло завдання захопити Покровськ, Вугледар, Селидове, Курахове й продовжити наступ у Донецькій області, однак ці плани не реалізуються.

Генерал повідомив, що за останню добу російська армія втратила на фронті 1 370 військових. За його словами, такі втрати щоденно підривають будь-які великі наступальні операції, особливо враховуючи виснаження резервів противника. Це є одним з ключових завдань на фронті, підкреслив генерал.

За його словами, українські сили на Покровському напрямку застосовують нестандартну тактику — маневрування, удари по флангах, атаки на прифронтові резерви та вогневі засоби, а також несподівані контратаки.

“Це дало свій ефект. Відповідно, створення лінії оборони та укріпрайонів. Тому ворог не міг пробити в лоб та почав 7 днів тому операції на півдні, намагаючись створити саме умови й перевагу на флангах. І тому це Селидове, це Вугледар, які зараз перебувають у важкому, прямо скажемо, стані, тому що 72-га бригада, яка захищає, — це, звісно, дуже мужні воїни, але потрібні додаткові резерви, тому що ворог сконцентрував там величезну кількість військ”, — підкреслив Маломуж

За його словами, критично важливо зараз завдавати потужних ударів по силах супротивника в тилу, особливо у прифронтовій зоні, щоб запобігти підсиленню російських військ новими резервами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про критичну ситуацію, яка склалася на фронті.